Před časem jsem tu nadhodil takovou vizi jednoduché burzy nevyužitých her z Humble Bundle. Nakonec na to nebyl čas ani nálada to dělat, taky jsem si říkal, že to třeba někdo udělá… no, neudělal.

Tuhle jsem se zase díval na HB a viděl jsem tu spoustu her, co tam mám dvakrát a co fakt neužiju, a začala mě v hlavě svědit myšlenka. Sice jsem o víkendu chtěl dělat něco jiného, ale nakonec jsem na to sedl…

Když jsem byl v půlce, tak jsem se, já bloud, pochlubil tím, že něco takového dělám. Okamžitě mi komentátoři vysvětlili, že to je zbytečné, protože to už funguje jinde (Steamgifts apod.) Tak jsem se na SteamGifts podíval a zkonstatoval jsem, že to nechápu. Pak mi ještě vysvětlili, že to je úplná hloupost, protože to stejně sebere všechno první kolemjdoucí, aby mohl s kódama kšeftovat – aniž by tedy kdokoli tušil cokoli o tom, jak to mám vymyšlené.

Docela mě to znechutilo, říkal jsem si, že si radši půjdu lehnout a vyseru se na to, abych něco dělal, ale ono zbývalo dodělat už jen jednu funkci, tak jsem to dodělal.

Princip je jednoduchý: Máte kód, nepotřebujete ho, tak ho tam dáte. Buď anonymně, nebo přihlášený via Twitter. Pokud naopak nějakou hru chcete, vyberete si ze seznamu volných, kliknete, a dostanete ji na svůj Twitter jako „direct message“. Což samosebou vyžaduje, abyste followovali @staryhrac.

No, a teď troška těch omezení: Můžete si vzít jen jednu hru za šest hodin. Další až po šesti hodinách. Pravděpodobnost, že nějaký zájemce o hry má dvacet Tw účtů je dost nízká na to, abych to dál už neřešil. Ti, co kódy přidávají, mají tuhle šestihodinovou čekací dobu zkrácenou podle toho, kolik her vložili – to je první bonus pro přispěvatele. Druhý bonus je ten, že se dostanou k nově vloženým hrám dřív než ti, co jen stahují. Normální uživatel, který nenahrál jediný kód, se k nově vložené hře dostane až po cca 24 hodinách od vložení a má tam tu pauzu šesti hodin. Člověk, který vložil dostatečné množství her, žádnou pauzu nemá a k novým kouskům se dostává okamžitě.

Vůbec nevím, jak se to chytne a jestli to někdo použije, ale zanedlouho to spustím. Jestli máte někdo chuť poslat svoje nevyužité hry z Humble Bundle, napište mi, řeknu vám, jak je vložit…

screenshot-oldplayer.cz 2015-02-28 19-50-01