Kdybych měl psát o každé kolosální pitomosti, co vypustí Zeman nebo Ústa Zemanova (a.k.a. Ovčáček), tak si tu na to musím založit extra rubriku. I přílohu bych možná uživil.

Tu větu o smrti abstinentům, co tuhle Hradní Kořala plácnul, včera Ústa Zemanova vysvětlila tak, že Jeho Prezidentstvo mělo na mysli „jednoho masového vraha, který byl zapřísáhlým vegetariánem, abstinentem a nekuřákem“.

Jiříček Ovčáček by měl ale dodat, jakého vraha že to pamprezident myslí, protože jestli myslí toho Hitlera, co byl říšský kancléř a fýrer, tak ten rozhodně nebyl vegetariánem, natož zapřísáhlým, ani abstinentem. Rád si dal pivo i vinný střik, bavorské klobásy, šunku… Ale nepřeháněl to (na rozdíl od ožungra Zemana, by se chtělo napsat), protože měl zdravotní obtíže. Mýtus o vegetariánovi a abstinentovi šířil Goebbels. Vůdce totiž musel být výlučný. Podobně neměl oficiálně žádnou partnerku, neboť „jeho milenkou byla Říše a lid“.

Ale Zeman si furt dál myslí, že jeho encyklopedické znalosti jsou správné, i když to jsou koruptely, děravé jako ementál. Asi jako to s tím Hitlerem gentlemanem, co napsal Peroutka, a co si Zeman naprosto jasně pamatuje.

Pamatuje si leda kulový, zato si to pamatuje přesně!

gentleman

Kurt Vonnegut, in: Matka noc