Psal jsem tu, že jsem se zapsal na Courseře do kurzu Programovací jazyky. Spíš tak jako ze zvědavosti.

Kurz právě končí, odevzdal jsem poslední úkoly a složil závěrečný test. Spolu se mnou ten samý test absolvoval i pan Vembloud. Občas jsme si psali, jak že nám to jde a co nás zaujalo. No a tuhle mi napsal: Co se takhle zapsat do kurzu na Rko, abychom nevypadli ze cviku?

Po pravdě můžu říct, že mě programovací jazyky bavily (tedy ten kurz). I když došlo na Racket, což je taková LISPovská zběsilost. Ale aspoň člověk vidí něco jiného, nového, trošku jsem se seznámil s Ruby, ke kterému jsem si marně hledal cestu (a nenašel), základy ze SML se mi budou hodit pro Haskell, a celé tohle určitě někdy někde využiju, i když nebudu dělat vývojáře.

A tak jsem si řekl, že jo, proč ne, Rko bych si klidně obhlídnul, když s tím pracovali kolegové dataři, možná tam bude něco zajímavého… A pak jsem si, já nešťastný, všiml, že kurz Rka je součástí celé série „Data Science„. Ta mě moc nezaujala, protože kromě Rka tam jsou nějaký regrese a statistické metody a to mě moc nebere. Bohužel mě zaujaly jiné série, konkrétně Cloud Computing a Digital Marketing. U cloudů se nejvíc těším na koncepty distribuovaného zpracování dat, což je oblast, kde jsem totální samouk a empirik, tak bych tomu mohl dát nějaký rámec. U marketingu mě zase zajímají analytické nástroje a plánování kampaní, tam jsem okouzlený neználek, a rád si porovnám svoje zkušenosti s teorií nových médií.

A tak jsem se zapsal. Na obojí.

Jo, ono to takhle na první pohled vypadá, že jsem si zapráskal celý rok 2015 nějakými kurzy a vzděláváním. Ve skutečnosti to je ale přesně tak!