Hele, měl bych nápad na startup. Zdarma věnuju, a po pravdě zainvestuju, pokud někdo přijde na to, jak to vyřešit. Já na to nepřišel, ale kdybych přišel, tak do toho jdu sám.

Totiž… Jsem roztržitý. Spoustu věcí dělám automaticky, a pak zjistím, že nevím, jestli jsem je opravdu udělal. Například zamykání auta. Dojedu na místo, vystoupím, vezmu co potřebuju a odcházím. Vzápětí si uvědomím, že si neuvědomuju, jestli jsem zamykal. Zamknul jsem? Nezamknul? Snad ano, ale nevím, nevybavuju si to. V hlavě si přehrávám celou situaci: jak jsem přijel, sebral jsem věci, odcházím… zmáčknul jsem to tlačítko, nebo ne? Tak jsem se naučil vzít za kliku, abych si ověřil, že je zamčeno. Jenže já si ani nevybavím, jestli jsem bral za tu kliku!

U auta jsem to vyřešil obousměrným dálkovým ovladačem, takže mi na ovládání stačí zmáčknout tlačítko a vidím, jestli je auto zamknuté. Což fungovalo, dokud jsme si s M. nějak neprohodili klíče, takže mám zas to jednosměrné. Ale co ty další věci, jako je zámek ve dveřích, světlo v chodbě, žehlička a sporák (ty naštěstí mají vypínání), okno a bambilion dalších věcí, kvůli kterým jsem se kdy vracel?

Tohle někdo vyřešte, a já budu první, kdo to bude sponzorovat!