A teď zcela vážně: Hledám pojišťováka!

Ono to vypadá, že člověk si na internetu vybere pojistný produkt, srovná si možnosti a nabídky, pak přijde do pojišťovny a tam se ho ujme profesionál, který s ním probere potřebné detaily a po vzájemné shodě uzavřou smlouvu…

Tak jako cha cha, pravím vám! Pravděpodobnost, že na někoho takového natrefíte náhodou, je hodně nízká. S největší pravděpodobností natrefíte na kokota, který ve vás vidí jen svoji provizi, a tak to dře jak pes čubu, protože je mu jasné, že jste jeden z davu a že si nebudete stěžovat, protože nemáte komu. No a přesně tohle nechci. Chci uzavřít pojištění, které není nesmyslná díra na peníze. Budu pojišťovat sebe (kombinované vkladové pojištění, kde se vložená částka úročí a na konci vyplácí) a budu pojišťovat auto (povinné a pravděpodobně havarijní). Takže pro případného pojišťováka docela slušná provize. No a za ty peníze očekávám, že nebude dělat zmrdí hubu, že si nechá od cesty všechny ty pojišťovácké řeči a triky na hejly, ale bude hrát naprostou rovinu. Mám poměrně přesnou představu o tom, co od pojistek očekávám, a chci od pojišťováka, aby mě upozornil na případné problémy a nejasnosti, aby mi otevřeně řekl, s čím mám počítat, a aby případně navrhl výhodnější variantu. Pojišťovák, který mi na otázku „a jak se daní úrok z pojištění?“ začne blekotat něco o tom, že asi ne, ale že možná jo a že vlastně ani neví (zažil jsem), není pojišťovák, ale mamlas a poletí ze dveří!

Takže: Je tu někdo, kdo se cítí dostatečně schopný a zároveň normální na to, aby mě pojistil? Rád bych navázal pravidelnější spolupráci (ženě končí pojistka za rok, třeba…), takže jsem, bych řekl, lukrativní klient. A ani moc neprudím – jen nesnáším, když se ze mne někdo nekompetentní snaží udělat vola a ještě se uráží, že mu to nebaštím. Pokud tyhle podmínky splňujete, neváhejte mi napsat, rád se s váma sejdu a to pojištění sjednám právě přes vás.

Konec komerční vsuvky.