Otevřeli nám vedle kanceláře (doslova) obchod s potravinama. Penny. Jestli nevíte, co to je, tak je to takový ten diskont někde ještě pod Kauflandem, „nakupujte hezky česky“ zboží z Polska, zlevněné kuřecí odřezky za 11 Kč kilo a tak. Kdybych to měl nějak pozicovat, tak řeknu: obchod pro důchodce, kterým není žinantní tahat se o akční zboží. Okej, svoje místo na trhu rozhodně má…

Jen si nejsem jistý, že to místo je zrovna v Revoluční. Mám tuhle značku spojenou spíš s obchody v montovaných halách na kraji okresních měst.

Ale možná se mýlím, páč někdo teď říkal, že to je v Revoluční schválně, že chtějí ukázat, jak to dělat líp… Jen se bojím, aby to nedopadlo jako s Meinlem, který svou obchodní strategií z éry fialových sak potopil „luxusní obchod na dobré adrese“, a pak ještě fňukal, že čeští zákazníci nejsou zvyklí kupovat kvalitní zboží. No, oni zvyklí jsou, ale nehodlají kupovat stejné zboží dráž. Ale to je jedno, zpátky k Penny.

Dneska jsem nakoukl, zážitek mi trošku připomněl nymburské potraviny, zvané „Kastrol“, tak jsem zase šel… Záměr not detected.