Kolegové z médií mi občas vysvětlují, že „to je zkratka“ a „do titulku se to smí“ a obhajují úmysl, který zabije smysl. Tuhle se se mnou hádali, že napsat „cyklisti dohromady nadýchali pět promile“ je OK a unikalo jim to podstatné, totiž že takový titulek pokřivuje realitu, nevypovídá o ní nic. Titulek hlásá „pět promile“, to znamená, že byl někdo pořádně na šrot, ale ve skutečnosti dva chlápci nadýchali dvě a tři promile, takže byli líznutí. A soráč, ale dva líznutí nedají dohromady nikoho na plech. A nepřipustím to ani jako mediální zkratku.

Včera zaperlily Novinky: Specialisté prohledali černé BMW, které v Praze zabilo dívku.

Specialisté prohledali černé BMW  které v Praze zabilo dívku – Novinky.cz

Jako že cože? ORLY? Černé BMW zabilo dívku? Jako samo se rozjelo po ulici a někoho zabilo? Autodlak nebo tak něco… Doprdele, ne, tohle není přípustná mediální zkratka, tohle je hovadenství, které vytváří pokřivený obraz reality. Realita je taková, že holku zabil ten, kdo BMW řídil. Takhle to celé vypadá jako z takových těch legračních pohádek, kde odsoudili futra od dveří, že se o ně pan starosta bacil – ale těm pohádkám se i děti smějí, protože vědí, že za to nemůžou futra, ale pan starosta.

Hru na to, že „všem je přeci jasné, že to udělal řidič, ale do titulku to napsat můžeme, protože to je pochopitelné“ nehraju, a jsem v tom nekompromisní. Uvědomte si, jak tím kurvíte jazyk a jeho vyjadřovací schopnosti. Až zase někdo bude vinit „silná auta“ a „bojové psy“ a lobbovat za jejich zákaz, tak si vzpomeňte, že vy sami jste právě tímhle přispěli k přenesení viny na věc (nebo zvíře). A teď jděte a styďte se!

Aktualizace: Novinky mají vůbec nějakou obsesi, koukám…BMW na zastávce v Praze zabilo dívku  řidič utekl – Novinky.cz

 

Ještě že řidič utekl, jinak by BMW určitě zabilo i jeho! OMG! Rád bych měl doma sošku toho trotla, co takovéhle titulky smolí.